Aktuális

Étkezés befizetés, információk, étkezési díj, a szeptemberi étlapok

TISZTELT SZÜLŐK!

A SZEPTEMBERI ÉTKEZÉS KÉSZPÉNZES BEFIZETÉSE 

SZEPTEMBER 20-ÁN SZERDÁN

7.30-17 ÓRÁIG LESZ A "B" ÉPÜLETBEN, A GAZDASÁGI IRODÁBAN.

KÖSZÖNÖM!

Étlapok letöltése >>

Információ az étkezésről

A SZEPTEMBERI ÉTKEZÉSRŐL RÖVIDEN (PDF)

Információ az étkezésről (PDF)

1.sz. nyilatkozat (PDF)

2.sz. nyilatkozat (PDF)

Étkezési díj október 1-től történő változása

Ünnepélyes Tanévnyitó

2023. szeptember 1-én reggel 8:00-kor

A "D" épület udvarán (eső esetén a tornacsarnokban)

Ünnepélyes tanévnyitó

Ügyeleti napok

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ja nyári szünetben az alábbi szerdai napokon tartunk ügyeletet 9 és 13 óra között:

július 5.,

július 19.,

augusztus 2.,

augusztus 16.

Családi és Gyereknap

Kistérségi Népdalverseny

A Kistérségi Népdalverseny immár régóta szerepel az Izbégisuli éves programjában: hagyományunk lassan kilép a tinédzserkorból, hiszen 19 éve adunk otthont az eddig már több ezer fiatalt megmozgató nemes megmérettetésnek. Az eltelt évek alatt olyan országos és világhírű zsűritagok tették tiszteletüket iskolánkban, mint Petrás Mária, Szvorák Katalin, Eredics Gábor előadóművészek.

A népdalcsokrok előadóinak száma megkövetelte, hogy idén már két helyszínen, két zsűri előtt mérjék össze tudásukat az indulók. Egyéni-, csoportos ének illetve hangszeres kategóriában mutatta meg tehetségét a szentendrei kistérség iskoláinak majdnem 120 dalos madara. Az izgalmat leszámítva igen értékes produkciókkal rukkolt elő a 116 versenyző, módfelett megnehezítve ezzel az értékelők feladatát. Amíg a versenyzés után a zsűrik a döntéseiket meghozták, addig a vetélkedés szereplői néptáncoltak, köveket dekupázsoltak illetve – hogy, hogy nem - énekeltek. Kategóriánként a leggyönyörűbb előadások arany-, ezüst- és bronz minősítést kaptak.

Vörös Zsuzsanna

Galéria >>

Tarkabarka rajzverseny

A versenyünk kiírt pályázatára a város számos pontjáról érkeztek alkotások. Összesen 246 különleges, kreatív és egyedi pályamunkát kaptunk. Az alsó tagozatos alkotók hazánk egyik legszínesebb költőjének, Petőfi Sándornak a verseit illusztrálták saját elképzeléseik szerint. A felső tagozatosok pedig a Himnusz költői képeit jelenítették meg egyéni módon. A zsűri tagjai: Istók Bernadett festőművész, Farkas Bori textiltervező iparművész, Kaszai Krisztina rajztanár voltak.

Tovább >>

Mesepatak

Mesét olvasni jó. Megírni még jobb. Tudják ezt Szentendre általános iskolás tanulói is, ennek következtében a Mesepatak 2023 elnevezésű meseíró versenyre kedves, okos, szép meséket küldtek.

Tovább >>

Bolhapiac

Ebben a tanévben - a szokásoktól kicsit eltérve - május 18-án, csütörtökön tartottuk meg iskolánkban a már  hagyományossá vált  Bolhapiacot.

Gyerekek, szülők, pedagógusok nagyon lelkesen tervezgettek, gyűjtögették az eladásra szánt portékákat.

Most is bebizonyosodott, hogy milyen kreatív tanulóink vannak: szerencsekerék, társasjátékok, fagylalt, vattacukor, rengeteg házi készítésű sütemény, palacsinta és megannyi könyv, játékszer került eladásra. Ezenkívül kivételesen tetoválásra, körömfestésre, célbalövésre is mehettek a gyerekek.

Kicsik és nagyok egyaránt nagyon élvezték ezt a délutánt, alkudtak, "kofáskodtak" örömmel.

Nagy köszönet illeti a Szülőket, nélkülük ez az esemény nem jöhetett volna létre. 

Jövőre folytatás következik!


Tomasovszkyné Kiss Mónika

Galéria >>

Kollégákat keresünk!

Aszfalt rajzverseny

Május 10-én ismét az egész éven átívelő vetélkedő sorozatunk, a „LEG OSZTÁLY” egyik feladata került sorra, mégpedig az aszfalt rajzverseny. 

A Madarak és fák napján rendeztük, de most rendhagyó módon nem ez volt a téma, hanem már a vakációra készülve „Nyári bakancslistám” címmel hirdettük meg az alsós osztályok számára.

A gyerekek izgatottan készültek erre a feladatra: meséltek, beszélgettek, ki mire vágyik, mit szeretne a nyáron, hová utazna, kivel töltené a vakációt, terveket készítettek, előre lerajzolták, hogy mi kerül majd az aszfaltra. Nagy volt az izgalom az időjárás miatt is: igencsak „fenyegetett” bennünket az eső, de végül szárazon megúsztuk.

A verseny ideje alatt hatalmas volt a sürgés-forgás, lázasan rajzoltak a csemeték, sokszor még a körmüket sem kímélve színeztek, kontúroztak, kereteztek. 

Fülig krétás lett mindegyikük, de megérte, igazán szuper alkotások születtek! Egy csoda lett az udvar a sok színes rajzzal!

A verseny végeztével néhány rajzot tanító kolléga járta körbe az épületeket, hogy értékeljék az alkotásokat.

Sajnos két nap múlva az eső elmosta a csodás rajzokat, de természetesen fotón is megörökítettük, így újra és újra megnézhetik a gyerekek.

Alsós Öko-sport nap

Hagyományosan a húsvét utáni első szerdán az Izbégi Iskolában Öko-sport napot szoktunk rendezni az alsó tagozatos gyerekeknek. Ez most sem volt másképp. Az esemény témája idén is az év élőlényei voltak, a patak mellett lebonyolított sportos feladatok e köré szerveződtek. 

Tovább >>

Fenntarthatóság a szentendrei Izbégi Általános Iskolában

A tavaszi hónapok egyre inkább a környezetvédelemről szólnak. Nemcsak az iskolák keretein belül, hanem városi szinten is egyre több figyelemfelkeltő programot szerveznek. 

Örökös Ökoiskolaként kiemelt figyelmet fordítunk környezetünk védelmére. Gyönyörű miliőben töltjük napjainkat, melynek megóvására felhívjuk a gyerekek figyelmét és melyet együtt szépítgetünk.

Tovább >>

Tejszív

Május 12-én, pénteken iskolánk alsó tagozatos diákjai egy nagyon érdekes projektnapon vehettek részt: egy utazó roadshow során megtudhatták, hogyan kerül a tej a tehéntől egészen az asztalig.

A program célja a tejtermékek népszerűsítése,  a helyes táplálkozás  fontosságára való felhívás és néhány tévhit eloszlatása a tejjel kapcsolatban.

Tovább >>

Iskolai programok (Május/Június)

Szeretnénk Önöknek tájékoztatást nyújtani iskolánk májusi/júniusi programjairól. Ez megkönnyítheti a mindennapok tervezését.

Kiemelt eseményeinkről az osztályfőnökök a megfelelő időben bővebb tájékoztatást fognak nyújtani. 

Naptár >>

Elsős beiratkozás

Iskolanyitogató időpontok (A plakát megnyitása)

Tájékoztatás tanköteles gyermek beíratásáról

Suliséta (videó)

Hó volt, Hó nem volt! (videó)

Leendő elsős osztályaink

Leendő elsős tanítóink

Dokumentumok

Gergely-járás néphagyománya

Március 12-én, Gergely napján az iskolás gyerekek csapatostul házról-házra járnak. Verbuválják az iskolába a gyerekeket.
A toborzás során adományokat gyűjtöttek tanítójuk számára. A falu közössége ily módon vállalt részt a tanító eltartásából.

Tovább >>

„Légy te a változás, és tedd jobbá a világot!”

Van egy ősrégi mese a kolibriről, és arról, hogy ez a pici madár miként viselkedett egy megoldhatatlannak tűnő helyzetben. 

„Egy nap tűz ütött ki az erdőben. Minden állat menekült, mentette a saját életét. Amikor úgy látszott, a tűz bekeríti őket, rémülten megálltak és tétlenül nézték a lángokat. Fejük fölött egy kolibri repült a tűzhöz, majd onnan el, és újra vissza, megállás nélkül. A nagyobb állatok csodálkoztak és megkérdezték a kolibrit: - Hát te meg mit csinálsz? - A tóhoz repülök vízért, a csőrömben hozom cseppenként, hogy segítsek eloltani a tüzet – válaszolta a piciny madár. Az állatok kinevették, és azt mondták: - Ez ostobaság, nem vagy képes egyedül megfékezni a lángokat! - Tudom, hogy nagy a feladat, de amit tudok, azt megteszem” – szólt a kolibri, és már fordult is vissza az újabb csepp vízért.

Tovább >>

Időutazás 1848-ba

Mint minden évben, idén is visszautaztunk az időben a magyar nemzet történetének fényes napjaihoz. Zenével, idézetekkel, tánccal emlékezett iskolánk a 175 évvel ezelőtti március idusára, hiszen az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kiváló példája annak, hogy mire képes egy nemzet, ha egyesíti erejét. A forradalom első napja pedig egyik csillagórája történelmünknek.

Tovább >>


A TV Szentendere felvétele: https://www.youtube.com/watch?v=22bo6LUT98g 

A csodapad

Történnek még csodák. Csodák, amik úgy melengetik szívünket, mint amikor mesét olvasunk arról, hogy a jó elnyeri méltó jutalmát. Például… egyszer csak megrázza magát egy színevesztett, agyonhasznált fapad az iskolaudvaron… és megszépül, kiegyenesedik, új színekkel, vidáman mosolyog ránk egy hűvös, téli reggelen. 

Vagy mégsem történt csoda? A pad nem magát varázsolta széppé és hibátlanná? Nem bizony. 

Hanem az történt, hogy bekopogott az iskolába egy EMBER, egy javakorabeli férfi, aki így szólt: 

És megtette. KOLOZSI GYULA, a Szentlászlói út 183/b-ből megjavította, kipótolta, befestette a padunkat az udvaron. Mert nem hagyunk veszni semmit, mert a gyerekeknek és a tanároknak szüksége van arra a padra; használják, megszerették, évek alatt az udvar és az életük részévé vált az az ülőpad a fa törzse körül.

2023 telén Kolozsi Gyula is részévé vált az udvarunknak: a segítőkészség és az önzetlenség jut eszünkbe, valahányszor arra a padra nézünk. Gyula bácsi unokája már három éve elballagott az iskolából, de az ő szeme még mindig figyeli és vigyázza az iskolaudvart. Nagyon hálásak vagyunk neki.

Így történt. 

Csoda volt. Emberi, szeretetteli, őszinte csoda. Köszönjük neki tiszta szívünkből.

Szeretettel meghívjuk Önöket iskolánk első Szülősulijára!

Ha egy kicsit is zavarja Önt, hogy gyermeke órákon át képes a mobilját nyomkodni és/vagy bugyuta játékkal tölteni az egész délutánt ... 

... ha azt veszi észre, hogy gyermeke nem úgy működik, mint ahogy Ön viselkedett gyermekkorában ...

Tovább >>

Hagyományéltető nap a szentendrei Skanzenben

Az alsó tagozat idei hagyományéltető/ pályaorientációs napjára október 13-án került sor, a gyalog is könnyen megközelíthető Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.

A cél a mozgás és kirándulás mellett népi kultúránk, hagyományaink megismerése és éltetése cselekvéssel, játékkal, feladatokkal, az eredeti csodálatos környezetben.

Tovább >>

Október 4. Az állatok világnapja iskolánkban

Az Izbégi Általános Iskola a szomszédos Izbégi Óvodával közösen vett részt az Állatok világnapja alkalmából szervezett programokon. Az óvoda szervezte események egy részének iskolánk biztosította a helyszínt, így az óvodások ezen a napon átjöhettek az iskolába, az alsó tagozatos iskolások pedig az óvodába. Sok kisgyermeknek már ez nagy élményt jelentett!

Tovább >>

Ádám-játék

A magyar dráma napja alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem előadássorozatot szervezett Madách Imre méltán híres művének irodalomtörténeti előzményeiről és hatásáról. Az ember tragédiájának bűnbeesés jelenete már a középkorban is számos misztériumjátékot ihletet meg. Ezen Ádám-játékok közül a XVIII. században, Csíksomlyón írt ferences iskoladrámát vitte színpadra az Izbégi Általános Iskola 6.b osztálya.

Felkészülésük során a gyerekek betekinthettek a színjátszás történeti előzményeibe, valamint a Biblia kultúrkör alakító történeteinek egyikébe.

Munkájukkal az iskoladrámák történeti valósága elevenedett meg a XV. kerületi diáknézők számára: a játszva tanulás.

Motoros nap

Egy májusi pénteken ellátogatott hozzánk a Motorosok a gyermekekért Alapítvány nyolc tagú küldöttsége. Nagylelkűségük célja a gyerekek öröme volt. Hat csodaszép, hatalmas motorral érkeztek hozzánk, amire az összes kisbános elsős felülhetett egy körre a focipályáig és vissza. Ajándékot is kapott tőlük az iskola: társasjátékok és közlekedésről szóló mesekönyvek kerültek elő a csomagtartókból. Cserébe megvendégeltük őket pogácsával, szendviccsel és kávéval, valamint a gyerekek rajzokkal készültek nekik. Elmondhatatlanul jó érzés volt látni a gyerekek boldogságát és, hogy ilyen különleges és kedves vendégeink lehettek. Örök hálánk nekik! 

Zsóka néni, Szilvi néni, Móni néni, Tücsi néni, Kati néni és az 1/a és b osztályosok

Iskolánkban énekelt a város apraja

„Aki zenével indul az életbe, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti őt a bajon" - Kodály Zoltánnak ez a gondolata kísérte végig mottóként az iskolánkban 18. alkalommal megrendezett kistérségi népdalversenyt. 

Tovább >>

Tájékoztatás az iskola-egészségügyi munkáról, elérhetőségek

Iskolavédőnő:

Szőkéné Szabó Csilla

Iskolaorvos: 

Dr. Tamás Györgyi

Tájékoztató >>

Természettudományból (leg)jeles(ebb) az Izbégi Suli

Az Izbégi Általános Iskola 7.b osztályos csapata nyerte meg a nívós Bolyai Természettudományi Csapatversenyt a nyugat-pest megyei területi megmérettetésen. A győztes csapat tagjai 149 ponttal és 7 hibátlan feladatmegoldással jutottak tovább az országos döntőbe. 

Tovább >>

Művészeti tehetséggondozás az Izbégi Általános Iskolában

Amely évek óta működik az iskolánkban 5-6 évfolyamokon. Majd folytatódik szakköri illetve művészeti középiskolai előkészítő szintjén. Utóbbinak 100 %-os eredménye hosszú ideje.

Tovább >>

A magyar kultúra napja a legkedveltebb tananyag az Izbégi suliban

A magyar nemzet legérdekesebb, legjelentősebb hungarikumjainak plakátjait készítették el az Izbégi Általános Iskola tanulói a magyar kultúra napja alkalmából. Az érdekes projektfeladat célja az volt, hogy az iskola közelebb vigye a gyerekeket ehhez a tartalmas témakörhöz.

Tovább >>

Aktualitások 2021-22. tanév

Kedves Szülők!

A tanévkezdéssel kapcsolatos részletes információkat hamarosan a megszokottak szerint küldünk. Addig is a legfontosabb tudnivalókat itt olvashatják.

Első tanítási nap: 2021.09.01. szerda

Évnyitó tervezett időpontja: 2021.09.01. szerda, reggel 8 óra.

Étkezés: Továbbra is háromszori étkezés vagy ebéd rendelhető. Lehetőség van a gluténmentes / diétás étrend igénylésére - ezt orvosi igazolás bemutatásával külön kérjük jelezni!

Az étkezéssel kapcsolatos ügyintézést a következő tanévben is Varga Zsuzsa végzi. Elérhetősége a honlapon megtalálható.

Kérjük, hogy az étkezési nyilatkozat kitöltésével legyenek szívesek a 2021/22-es tanévre vonatkozó étkezési igényüket jelezni!

A Nyilatkozatok beérkezésének határideje: 2021. augusztus 25. szerdai nap.

Az étkezést 2021.09.02-től tudjuk biztosítani.


Üdvözlettel: Vezetőség

ONLINE-ból JELES

ONLINE-ból JELES - címmel írt ki pályázatot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, 2021.április hó elején.

A pályázat kifejezetten a vírushelyzet miatt kialakult otthoni tanulás és tanítás időszakáról szólt, olyan pedagógusokat kerestek, akiket érdemesnek tartottunk mi szülők a milliónyi pedagógus közüli kiemelésre. Egy percig nem gondolkoztam, azonnal mozgósítottam titokban  szülőtársaimat. Lelkesen és teljes egyetértésben mentek az emailek...

Tovább >>

Izbégi Gyermekekért Alapítvány 1%

Kérjük támogassa az Izbégi Gyermekeket személyi jövedelemadójának 1%-val.

Az Izbégi Gyermekekért Alapítvány

Adószáma: 

Számlaszáma: