Szülőtámogató tréning – az igazán rászorulóknak

Lélekemelő Programunk részeként, amely a gyerekek és fiatalok mentális egészségének erősítését szolgálja a járványidőszak alatt és után, szülőknek szól az új lehetőség, amelyet az UNICEF Magyarország a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriával és a Kapcsolódó Nevelés Egyesülettel együttműködésben dolgozott ki és tesz elérhetővé.

A szulocsoport@unicef.hu email címen jelentkezők 5-7 alkalmas szülőtámogató tréningen vehetnek részt, csoportos formában, tapasztalt szakemberek vezetésével. Friss hazai kutatásunk szerint a szülők kétharmada érzi úgy, hogy gyermeke nem kapott érdemi segítséget, amikor erre gyermeke mentális nehézségei miatt szüksége lett volna. Minél kisebb havi jövedelemből él a család, annál nagyobb arányban számoltak be a szülők arról, hogy úgy érezték, magukra maradtak a problémával.

Szülőcsoportjainkba elsősorban olyanok jelentkezését várjuk, akik valamilyen szempontból hátrányos helyzetűek és ezért tényleges nehézséget jelent számukra, hogy megfeleljenek a gyermekük mentális egészségével kapcsolatos kihívásoknak, önerőből nem jutnának megfelelő szakmai segítséghez.