Tavaszi olvasóest a 2.a osztályban

Nagy izgalommal és lelkesedéssel készültek a gyerekek első olvasó estünkre, amikor bent alszunk együtt az iskolában.

Két előzetes feladatot is kaptak. Az első az volt, hogy hozzák el az éppen olvasott könyvüket vagy egyet azokból, ami legjobban tetszett nekik. Mutassák be a szereplőket, a legérdekesebb, legizgalmasabb részt és egy kedvenc képet a könyvből.  Kedves, figyelemfelkeltő könyvajánlók kerekedtek. Élvezték, hogy megmutathatják a többieknek, miért szerették meg az adott könyvet. Többen kedvet is kaptak egy-egy könyvhöz, még mi is!

A másik feladat a hamarosan megrendezésre kerülő versmondó versenyhez kapcsolódott: a választott versüket kellett a többieknek felolvasni. Nagyon bátrak voltak és akadt, aki már meg is tanulta a verset! 

Vacsorára mindenki hozott valami finomságot, amit megosztott a többiekkel. Egy kis szabad beszélgetés, könyvnézegetés után elhelyezkedtünk a teremben a matracokkal, megágyaztunk. Fogmosás után (talán még soha nem mostak ekkora kedvvel fogat) mindenki már a takaró alól nézhette az esti mesét. A Magyar népmesék két epizódját és Bálint Ágnes Kukori és Kotkoda egyik történetéből készült rajzfilmet. 

A gyerekek nagyon együttérzők és kedvesek voltak egymással. Aki kicsit félt elalvás előtt, azt megnyugtatták, közelebb húzták hozzá a matracukat a mellette alvók. Nagyon élvezték az estét, sokan most aludtak először anya és apa nélkül. Egyikük szerint „annyira menő, hogy most csak a miénk az iskola”.

A szülők visszajelzései is arról szóltak, hogy mindenki élvezte az estét:

„…hazaérkezés óta csillogó szemmel, levegővétel nélkül mesél!”

„…egy életre szóló emléket kaptak…”

Jövőre is megismételjük!

Detti néni és Ildikó néni