Tarkabarka rajzverseny

A versenyünk kiírt pályázatára a város számos pontjáról érkeztek alkotások. Összesen 246 különleges, kreatív és egyedi pályamunkát kaptunk. Az alsó tagozatos alkotók hazánk egyik legszínesebb költőjének, Petőfi Sándornak a verseit illusztrálták saját elképzeléseik szerint. A felső tagozatosok pedig a Himnusz költői képeit jelenítették meg egyéni módon. A zsűri tagjai: Istók Bernadett festőművész, Farkas Bori textiltervező iparművész, Kaszai Krisztina rajztanár voltak.

A következő gyerekek kaptak díjat:

Szent András Általános Iskola: Tóth Zselyke 2.a, Folkmann Dénes 3.a, Drozdik Izabella 2.a

Barcsay Jenő Ált.Isk. Erdei Gréta Lilla 2.a, Kisház Pál 4.b, Faragó Zsigmond 4.b

II. Rákóczi Ferenc Ált.Isk. Székely Anna 4.a, Tóth Emma  4.a

Templomdombi Ált.Isk. Fehér Botond 5. o, Horváth Janka 3.o,  Ift Eliza 1.o

Izbégi Ált Isk:. Szilágyi Márton 2.b, Vojnits Mór 1.a, Fejes Anna 4.a, Proszenyák Zita 4.a

Református Ált is és Gimn. Bangó Nóra 7.o

Az ünnepélyes díjátadót 2023. május 5-én 14 órától tartottuk az Izbégi Általános Iskola D épület aulájában.

A délutánt a népdalverseny, a meseíró verseny mellett a képzőművészet is színesítette. Hiszen ennek a napnak a célja évek óta a zene, az irodalom és a képzőművészet mind harmonikusabb és szerteágazóbb összekapcsolása.

A Tarkabarka rajzverseny díjátadó ünnepségére meghívottak meghallgathattak két Petőfi verset Poják Mimi 2.a és Nagy Gréta 2.b osztályos tanulók előadásában. Mindkét kislány eredményesen szerepelt korábban az iskolai és a városi versmondóversenyen.

Ezúton gratulálunk minden díjazottnak! Továbbá szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akik ezekkel a szép és különleges alkotásokkal élményt szereztek és gazdagítottak bennünket!

Kaszai Krisztina