Október 4. Az állatok világnapja iskolánkban

Az Izbégi Általános Iskola a szomszédos Izbégi Óvodával közösen vett részt az Állatok világnapja alkalmából szervezett programokon. Az óvoda szervezte események egy részének iskolánk biztosította a helyszínt, így az óvodások ezen a napon átjöhettek az iskolába, az alsó tagozatos iskolások pedig az óvodába. Sok kisgyermeknek már ez nagy élményt jelentett!

Az óvoda udvarán előadást hallgathattak a gyerekek az állatokról. Az iskola udvarának egyik sarkában állatsimogatót kerítettek el, ahol kecskegidákat, kakast, nyuszikat és tengerimalacokat lehetett simogatni. Az udvarra beállt állatmentő autóba és rendőrautóba a gyerekek beszállhattak, kipróbálhatták az eszközöket, időnként megszólaltathatták a szirénát a környéken lakók figyelmét is felhívva az állatok világnapjára.

A 2.b osztály így emlékszik az eseményre: „Nagyon örültünk az óvodában és az A épület udvarán szervezett programnak. Az óvodában külön meglepetés volt Kati néni Dió kutyájának állatorvosa, Gyetvai Balázs. Mesélt a munkájáról, több érdekes röntgenképet mutatott nekünk és meghallgathattuk két kutya szívhangját. Aznap az osztálycsoportban mindenki küldhetett fotót a saját állatáról. Beszélgettünk a helyes és felelős állattartásról. Vidám és tanulságos nap volt. Köszönjük minden szervezőnek!”

1.a osztály: „Az állatok világnapjára szervezett program nagyon tetszett a gyerekeknek és nekünk is. A lányok legjobban az állatsimogatóban érezték magukat, ott szerettek volna maradni egész délután. A fiúk viszont a kígyóra és a rendőrautóra szavaztak, csináltak is egy kis ribilliót a sziréna bekapcsolásával.”

4.a osztály: „Nagyon jó kezdeményezés volt az óvoda és iskola összekapcsolása, élvezték a gyerekek a közös élményt. A gyerekek különleges vagy a városi környezetben ritkán előforduló állatokkal és az állatokról való gondoskodás fontosságával ismerkedhettek meg. Nemcsak érdekes, hanem rendkívül hasznos is volt ez a nap."

1.b osztály: „Az udvarunkra beállt rendőrautóba majdnem egy egész osztálynyi gyerek befért. A legizgalmasabbnak a kígyósimogatás bizonyult, csak a legbátrabbak mertek hozzányúlni a tekeredő hüllőhöz. Az elsősök még énekeltek is neki. Végül az ovi udvarán, a Csobánkáról érkezett nagyon kedves állatorvos bácsitól kérdezhettek a gyerekek és érdekes állatmentő műtétekről láthattunk képeket. Pl. kenguru, vaddisznó, és kutyák életmentő műtétjébe pillanthattunk bele. Köszönjük szépen a szervezőknek ezt az élménydús, izgalmas, felejthetetlen napot.”